Du behøver ikke at være ekspert i køkkenet for at vide, at det er vigtigt at have et godt Olivo skærebræt. Disse brædder bruges til at skære mad sikkert og perfekt, for da de har en flad overflade, giver de den stabilitet, der skal til for at lave alle slags snit, fra julienne-strimler og -pinde til skiver og brunoise. Udover dette beskytter skærebrættet bordet og forlænger knivenes levetid.
Ved hvor vigtigt det er at have et skærebræt, vil du helt sikkert gerne købe et med det samme, men vær sikker på, det er heldigvis ikke nødvendigt at bruge en formue for at få et skærebræt af høj kvalitet, du kan lave en selv, nemt, hurtigt og billigt.
Dernæst vil vi hos Brycus Consejo lære dig, hvordan du laver et oliven skærebræt trin for trin. Det bedste af det hele er, at de værktøjer og produkter, du skal bruge, er tilgængelige på vores hjemmeside og til fremragende priser.
Før du nævner de trin, du skal følge, er det vigtigt, at du sørger for, at du har følgende værktøjer og produkter:
• 8 firkanter oliventræ med årerne i testaen
• Hale
• Salt
• Drejekors
• Håndbørste
• Bordsav
• Mejsel
• Orbitalsliber
• Sandpapir P80
• Sandpapir P120
• Linolie eller mineralolie
Når du har alt dette på bordet, hvor du skal arbejde, kan du udføre følgende trin:
Trin 1
Det første du skal gøre er at kontrollere, at alle træfirkanter er firkantede, det vil sige helt flade på hver af deres sider, på denne måde vil de falde sammen uden problemer med hinanden .
Trin 2
Nu skal du beslutte dig for hvilken der er den bedste orientering af kornet, du skal vælge den med det bedste udseende. I vores eksempel har vi valgt oliventræ med årerne i numsen, fordi det er det mest modstandsdygtige, holdbare og det, der gør mindst skade på kniven.
Trin 3
Når kornets orientering er defineret, påfører vi lim på siderne af træfirkanterne og lidt salt. Limen vil holde træfirkanterne sammen, og saltet forhindrer dem i at bevæge sig i næste trin.
Trin 4
Når alle træerne er limet, vil der blive lagt tryk på dem med lange klemmer eller klemmer til træ. Dette vil sikre korrekt vedhæftning. Lad være sådan i 8 timer og fjern derefter.
Trin 5
Ved hjælp af et håndplan bliver alle træets flader flade. Derefter måles træet og mærkes efter den størrelse, som du ønsker at give til skærebrættet. Med en bordsav skæres den til for at opnå de ønskede mål.
Trin 6
Hvis du bemærker, at den første limning ikke er nok, fordi nogle træfirkanter er løse, skal du ikke være bange for at skille dem ad og lime dem igen, nogle gange er en anden påføring nødvendig.
Trin 7
Når tørreprocessen er afsluttet, skal du bruge en mejsel til forsigtigt at fjerne den overskydende lim. Ret nu ved hjælp af en kalibrator, at alle bordets flader er glatte og lige.
Trin 8
Med P80-sandpapir, og på en delikat måde, glat hver side af pladen, og skift derefter til P120-sandpapir for en perfekt finish. Påfør lidt linolie eller mineralolie over hele brættet, lad det tørre og gentag proceduren. Olien vil give træet en elegant glans og gøre det mere modstandsdygtigt.
Klar! Så nemt bliver det at lave dit eget Olivo skærebræt til køkkenet. Kom snart tilbage for endnu et Brycus-tip.
Vores klienter stoler på os
Meninger fra vores klienter
Modtag vores nyheder